Marcel Beran je dalším dobyvatelem VKJČ

Z Chrástu u Plzně se vypravil do Jižních Čech a vrcholy kategorie OKOLO KOMÍNA objel na jeden zátah. Marcel je prvním organizátorem VK, který objel naši VK. Organizuje VK Plzeňského kraje. Děkujeme za zájem a blahopřejeme! Marcel nám napsal:

„Ahoj z Chrástu u Plzně,

jako novopečený ředitel VK Plzeňského kraje jsem využil prodlouženého víkendu a pobytu s manželkou ve Větří a jeden den jsem si vyhradil na VKJČ ve verzi kolem komína. 

Startoval jsem 25.9.2021 v 9:45 u Boršova, pomník amerického pilota, dále památník Vrábče a třetí byla zřícenina kostela sv.Víta. Následoval sjezd do nížin k ufo vodojemu, přes Hluchou Baštu na Picinu k pomníku s rudou hvězdou. Hráz rybníku Bezdrev, Hluboká a dlouhé stoupání až na Etnu. Lesy uháním na vyhlídku na hluboký lom Ševětín a nedaleko je Zelený kříž. Na oběd se chystám do Slověnického mlýna, ale ouha, mají zavřeno. Koníř by byl parádním místem na koupačku, ale není čas, radary u Třebotic čekají. V obci Srubce hlásí mobil-navigace vybito a tak 45 minut posedím na návsi, něco sním a hlavně stěhuji energii z powerbanky do mobilu. Dřevěná kaplička Hůrky je pěkná, skládka v Růžově už méně a blbě se fotí selfíčko se skládkou daleko. V Borovanech už jsem trochu v krizi, ale klášter je na náměstí pěkně u cesty. To kaplička Sedlo je nemile do kopce, na návsi jsem za exota a místní se chodí dívat, proč se ten cizinec fotí s jejich kapličkou. Na Lomec jedu po červené přes pastviny, kaplička je hned na návsi a Doudleby jsou naštěstí dolů z kopce. Do Římova dorážím dokonce o 4 minuty dřív oproti plánu, který jsem si doma sestavil a aby manželka věděla, v kolik mě vyzvednout. Je 17:50, já mám v nohách 134,5km, nastoupal jsem 1555 metrů, snědl 3 gely, jednu tyčinku, vypil 2 litry ionťáku a 0,3 ledové limonády za 55,-Kč. Čistá doba jízdy tak byla 6 hodin, 22 minut, zbytek času byl focení, jídlo, kochání apod.

Pěkné to bylo, jen mi ke konci bolelo koleno a docházelo pití.

Marcel Beran, Chrást u Plzně“

Written by Vítek S.

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *