Dalším dobyvatelem VKJČ je Bohumil Kovárna

Šestá účast bez jediného zaváhání, to je zápis Bohumila do historie Vrchařské koruny Jižních Čech. V letošním ročníku se zúčastnil všech tří vypsaných kategorií a o svém dobývání nám napsal:

Zdravím Vás, a zasílám zprávu o plnění letošní Vrchařské koruny jižních Čech.

Letošní sezona patřila z mého pohledu k těm problematičtějším. Problémy s kolenem mě na více jak 2 měsíce zcela vyřadili z provozu a ani po té to nebyla žádná hitparáda. Nejdříve jsem v rámci rehabilitace začal objíždět po rovinkách místa v kategorii ´´Okolo komína´´.  Na nějaké delší vyjíždky to zpočátku vůbec nevypadalo. Ale když jsem si z Holašovic odskočil na Vysokou Bětu bylo jasné , že se pustím i do hlavní kategorie.

Časem jsem se dostal do stavu , že na kole koleno jakž takž fungovalo ,  na rozdíl od pochodování, a tak se mi pomalu postupně v půlce září podařilo dokončit celou vrchařskou korunu. Najetých 1330km při 15,5km převýšení nebylo vzhledem k průběhu sezony vůbec špatné. Některé výlety byly opravdu výživné. Např. Špičák . V několika posledních letech jsem jel několikrát okolo a konečně jsem se podíval až nahoru , dřív než tam vyznačí turistické značky a postaví rozhlednu. A nebo Židova strouha. Rozhodl jsem se , že si ji projedu pěkně celou , bylo přece 3 dny po deštích. Až na místě jsem poznal , že ke kolu jsem si měl přibalit nějakou menší pramičku , či aspoń kajak skládací.

Po dokončení vrchařské koruny se probudil i náš zdravotní systém . T.č. se zotavuji po artroskopii kolena , tzn. že již spřádám plány   na příští sezonu.

Děkuji za uspořádání akce a těším se na příští ročník.

S pozdravem

Bohumil Kovárna

Written by Vítek S.

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *